Két kis füzet helyett...

2012. június 18., hétfő

Hamis meggyes pite

Mivel cseresznyével készült, ugyanis az van. Két éve sütöttem ilyet először (és vasárnapig utoljára). Éppen akkor nálunk táborozó anyósom megjegyezte, hogy nagyon finom lett, de jól jegyezzem meg az ízét és küllemét, mert ilyen finom és szép soha többé nem lesz. Nos, anyósnak mindig igaza van, olyannyira, hogy a receptet is elveszítettem, de mégcsak arra sem emlékszem, hogy honnan töltöttem le... Egyszónak is száz a vége, olyan jól sikerültet már biztosan nem fogok többé sütni...! :)
Találtam viszont egy újabb tökéletes receptet, gyorsan le is írom a 2014-es sütéshez:
40 dkg liszt, 25 dkg Ráma, 12 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 tojás sárgája + egy a kenéshez, 2-3 evőkanál tejföl, fél citrom leve és reszelt héja. Összedolgoz, 1 órát hűt (nálam értsd: hamismeggy magozás, 15 perc), kétfelé szedni, sütőpapíros tepsibe kinyújtva egyik rész, babapiskóta reszelékkel megszór (zsemlemorzsa hiányában), hamismeggy, némi cukor, fahéj, második rész nyújtva, kenés, 200 fok, 30 perc. Sok-sok-sok porcukor, és kész. Elsősorban Apának...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése