Két kis füzet helyett...

2012. november 8., csütörtök

Rapport

Vagy hívjuk inkább fogadó órának. Az oviban.
Mert verekedős lett. Odacsap még a legjobb barátjának is.
Mondhatnám, hogy hurrá, végre otthon érzi magát az oviban! De persze ez nem vicces, így nem hurrá.
Tulajdonképpen már vártam is. Csak nyárra. De mivel akkor nem nagyon járt oviba a betegségek miatt, így most jön ki. Gondolom. Mert valahol ki kell jönnie rajta az elmúlt félév szülői feszültségének és a változásoknak. Nem nagyon tudja kifejezni az érzelmeit, hiába próbálom sokszor játszatni-beszéltetni. És különös módon játék közben is csak agresszióval oldódik (?), nem beszéli ki magából a stresszes helyzeteket.
Tudom, hogy hiányzik neki Apa, mert mostanában nagyon sokat van távol. De belülről őrlődik ezen is, mert nem keresi... S ha együtt vannak? Rögtön összevesznek. Na ja, ez is adódik belőlük...
Félő, hogy lassan már senki nem játszik majd vele, mert annyira zavarja a többieket a viselkedése. S ha rászólnak, csak néz a csodaszép szemeivel és mosolyog. Amitől még az óvónéninek is elszáll a haragja - annak saját bevallása szerint. A kis manipulátor.
Nekem is nagyon nehéz megtalálnom mostanában azt, ami annyira érdekli, hogy a fegyelmezés tárgya lehetne. Sokszor úgy érzem, hogy a hatás kedvéért lassan ki kellene mondanom azt, amit soha nem szeretnék, így le sem írom. De jóval túlmutat a "nemmosolygok" dolgon. Mondjuk talán ez az, ami még mindig működik.
Szóval, fel van adva a lecke az oldására. Valami nagyon más utat kellene találni hozzá...

12 megjegyzés:

  1. De aranyos gyerek!
    Ami a témát illeti- szülői és óvónői szemmel egyaránt megtapasztalom a dolgot, ilyen-olyan mértékben. mesélhetnék róla, de itt most ti vagytok a fontosak...
    Hogy te a világ legtermészetesebb módján ezen gondolkodol és megoldást keresel , engem biztat afelől, hogy majd a mi kis csoportunkban is megoldódnak az ilyen jellegű gondok- mert a szülők itt is segíteni akarnak majd. Elsősorban saját gyereküknek...
    És hogy érzelmeket kiadni-kimutatni- azt kétféleképpen lehet: hevesen, mindent ki, vagy teljesen elzárni őket. Én ezt a kettőt ismerem-gyakorlom(na nem ütlegeléssel:) )
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon vártam a véleményed, különösen óvónői szemmel... Remélem sikerül valahogy oldanunk, és jobban érzi majd magát a bőrében és az oviban...

      Törlés
    2. Eszembe jut egy eset-túloldalt lejegyzem...:)

      Törlés
    3. Jaj, s közben elterelődött a figyelem.
      Mielőbb pótolom.:))

      Törlés
    4. 23:10... :)
      Pedig már kerestem... :)

      Törlés
  2. Jajj!

    Várlak Zsuzsi, aztán beszélgetünk egy nagyot! ♥♥♥
    Ölellek, addig is!

    VálaszTörlés
  3. óóóóóóóóóóó:-(((((
    lehet hogy valami sportféle jót tenne neki, hogy levezesse a gőzt....ez már nekem is jól jönne egyébként nemhiába ez jutott eszembe:-)))))) úszás mondjuk, az totál lefárasztja azemberfijjjját:))


    Andi-Nyúl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mentek együtt futni...? :) :) :) Keresek neki valamit, úszást, néptáncot, vagy amit kér: judót, balettot. (Komolyan, szeretne balettozni... :) )

      Törlés
    2. az nem baj, akkor legyen balett :)))))
      viszont én csak futni megyek vele :)))

      Törlés