Két kis füzet helyett...

2012. szeptember 26., szerda

Dió-ünnep

Két évig hiába kérleltem, nem nagyon hozta lázba a diószedés. Persze, kicsi volt, persze, más dolga volt, de tavaly azért már igen aggódtam, hogy soha nem fog nekem segíteni diót szedni. De idén nagyon ledöbbentem. Mondván, "Anya, ha párhuzamosan csináljuk, akkor előbb végzünk, és tudsz velem játszani!", ő állt neki elsőként diót szedni. És azóta is gyűjti, gyűjti, sőt ma reggel már azon töprengett, hogy milyen sok dió lesz, ha hazaér, és a "holnaptól óvodába sem megyek, mert három napig CSAK diót szedek..." szlogennel állt neki ismét szedni. Mivel családi programok és rendezvények szervezésében jeleskedik, kitalálta, hogy Dió-ünnepet fogunk tartani: "Meghívjuk Apát, Ancimamát, Cicapapát, Katust, Etamamát, Vandát, a Kingát, Lucát és mondd Anya (Minkát... :) ), Lilit és Maját, a Botit, a Nortont. Lesz dióssüti, meg diódobálás, diófáramászás, meg, na, jó dióhordás, meg zsákban ugrálás ha-ha-ha..., lesz mécses, meg sötétedés, tábortűz és szalagok."
Nnna...



7 megjegyzés:

  1. Dió-ünnep, nem is rossz!:-) És a programok is csudajók, hát akkor hajrá...:-))))

    VálaszTörlés
  2. De aranyos, hogy gondolt ránk is! ♥♥♥

    Ott a helyünk! Diószedésben, pucolásban a gyerekek nagyon ügyesek (még Zalán is), a diós sütikért (van egy nagyon finom diós keksz receptem) pedig az egész család odavan! :) A mi kis diófánkon (4 éves), kettő darab dió volt idén!

    VálaszTörlés
  3. Október első hétvégéjére tervezzük... :)
    Domi, bárcsak ne az ország másik vége lenne... :)
    Era, recept is jöhet...! :)

    VálaszTörlés
  4. Zsuszi!
    Leírom a receptet, de készülj: abbahagyhatatlanul finom, és durva kalóriabomba!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Diós-csokis keksz:
    25 dkg liszt
    20 dkg puha vaj
    20 dkg kristálycukor
    1/2 kávéskanál szódabikarbóna
    csipet só
    2 tojás
    25 dkg darált dió
    10 dkg durvára vágott dió
    20 dkg csoki durvára vágva
    Mindezekből tésztát gyúrunk az étcsokit adva hozzá utoljára. Diónyi gombócokat teszünk sütőpapírra, lelapogatjuk őket, 180 fokon, 15 perc alatt megsülnek.

    Nyami!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, naggyon jól hangzik... :)

    VálaszTörlés