Két kis füzet helyett...

2012. március 20., kedd

Vanda bölcsis meséje

"... és akkoj a Kopppááánynak meg-meg-megfogtam a kezééét, és sééééééééééétááááltunk..." - mondja Sandika, hátrvetett fejjel és vigyorogva. És álltam a sarokban is, így... - mutatja. ???
"- És kivel játszottál még?
- Hát-hát Etejével... - és vigyorog hátravetett fejjel tovább.
- Lányokkal nem játszottál? Lilivel?
- Rosszalkodós!
- A Lili? És mit mondott neked?
- Menj innen Vanda! - mondja rettentő mérgesen.
- És akkor te?
- Megpofozom."
Itt döntöttem el, utánajárok, mit csinál Sandus a bölcsiben.
Kedvencdadus: Vanda csak lányokkal játszik, akikkel egy asztalnál szokott enni. Lilivel, Lizával, Kamillával. Koppány? Á, nem, nem szoktak játszani. Etelével inkább. Igen, nincs gond, szépen eljátszik Vanda egyedül, nagyon helyes kislány.
Tudom.... :)
Sajátdadus: Hát, igen. Lili és Vanda nagyon nem kedvelik egymást. Valami ösztönös ellenszenv van bennük egymás irányában. Játékon összevesznek. Persze, előfordul. Hogy Vanda pofonvágja? Neeeeem. Koppánnyal szépen játszanak, sétálnak kézenfogva, élvezi a fiú a sok lány társaságát. Persze, ki is használja a népszerűségét. Etelével is szépen játszanak. Ja, igen, néha pofonvágja a Lilit, ha összevesznek játékon, de akkor bünti van, az agresszióval megszerzett játékot visszaveszük. Vandának nagyon sokat köszönhet Liza. Bevonja játékokba, pátyolgatja, simogatja a buksiját, kezét, ha sír. Szereti a kicsiket.
Ezt is tudom... :)
De vajon a gondozónők egy Vandáról beszéltek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése