Két kis füzet helyett...

2012. február 5., vasárnap

Játékok - csak nekik

Szeretek nekik játékokat készíteni. Szeretem az örömöt az arcukon, ahogy belevetik magukat a játékba, táncolnak, ugrálnak, kacagnak, örömködnek és szeretgetik. És ez eltarthat 3 évig ... vagy 3 percig.
Bálintnak az első játékok között készítettem el Morzsit.
Gyakorlatilag azonnal a szívébe zárta, és azóta is elválaszthatatlan jóbarátok, szerintem még soha nem aludt nélküle (esetleg egy-két alkalmat, ha nagyon nem találtunk :) ).
Korának megfelelő volt: Zörgött a benne lévő zacskó miatt, és több sarkánál voltak rajta morzsolgatható szalagok, címkeként. Mert ugye a babáknak szánt ajándékok esetén a legnagyobb hiba: levágni a címkét. Hiszen az a legérdekesebb...! :) Persze mára már az idő megviselte, lekopott róla a "suttog a fenyves" díszítés, kiszakadt, leszakadt, aligzörög. De még mindig a minden. (A képen kicsit több, mint 2 éves B.)
Vandánál ilyen ragaszkodás nem alakult ki játékhoz , pedig neki is készült jónéhány...
Morzsi-szerű, híres képpel:
Kesztyűs játék fonalakkal:
Ez akkor volt az igazi, ha mozgattam benne az ujjaimat...
Morzsihoz fogható sikere nem lett egyiknek sem, ő a legkézenfekvőbb eszközt választotta ragaszkodása tárgyául az esedékes időszakban: anyát. - Igazi anyamatrica volt...! Aztán szerencsére talált magának új, és második-egyetlen szerelmet Cicapapa személyében... :)
Bár kisasszonyhoz méltón a tükörrel is ki volt/van békülve:
És most kezdődne elvileg - különösen Bálintnál - a társasjátékos időszak. Az úrfi azonban erőteljesen ellenáll, nem érdekli itthon ez az elfoglaltság, sokszor Vandust jobban rá lehet venni a játékra.
De ezzel a játékkal végre B. is képes volt elidőzni egy kicsit, aminek nagyon örültem.
Az alapötlet a "Kreatív ötlettár gyerekeknek" című könyvből származik (szerk: Imke Erdmann, Petra Hassler, Aréna 2000 Kiadó, Budapest, 2008, a plágiumbotrány elkerüléseként...). A képen látható módon tojástartó lefestve, rémegyszerű bábu elkészítve, és jött a nehézség, hogyan haladjunk előre. Mert az eredeti leírásban szereplő kocka szóba sem jöhet, B. egy mozdulattal eltünteti az ágy alatt. Aztán kitaláltam ezeket a kártyákat: megfelelő színű gyümölcsöket, zöldségeket és virágokat nyomtattam ki. Húzunk, és amit húztunk, az a szín megy előre. Így ugyan egymás malmára is hajthatjuk a vizet, de az annál viccesebb. És általában a sárga nyer... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése