Két kis füzet helyett...

2012. augusztus 24., péntek

Játszunk pénztárost!

Mekkora ötlet már a hipermarket részéről...!
Nagyon siető, pénztárossal kommunikálni nem vágyó, gyerkőcöt szórakoztatni kívánó, új munkakört kipróbálni szándékozó, vagy önmegvalósításra törekvő vásárlók részére szabad a pálya: játszhatnak pénztárost...
Diákként a nyári pénzkeresések közül kimaradt eme munka, s bár a bankban volt részem pénzkezelésben, de azért vonalkódokat leolvasgatni, szatyorba pakolgatni, súlyt mérni és kódot keresgélni igazi kihívás, így, ha lehet és van szabad önkiszolgáló kassza, akkor beállok. (Na, erre mondaná a grafológusom, hogy hagyjak már mást is kibontakozni... :) ) Bevallom, nem egyszerű munka ez, mert gyakorlatilag még mindig szükségem volt az ott segédkező hivatalos munkatárs segítségére:
- saját táskát nem lehet "csakúgy" a súlymérő felületre rakni, mert egyébként visít a gép,
- mindent azonnal rá kell rakni a súlymérő felületre, mert egyébként visít a gép,
- alkoholt vásárolni csak engedéllyel lehet, mert egyébként visít a gép.
De egyébként, hajrá-hajrá...!

2 megjegyzés:

  1. T. sokat mesélt az Asco-kasszáról, érdekes, nagyon ki kellett találni, hogy semmilyen jogszabályba ne ütközzön a használata és ne lehessen visszaélni vele (ennek fő eleme a szalagra kipakolásos súlyellenőrzés - sípol akkor is a gép, ha tíz kiflit ütsz be, de abból kettőt megettek a gyerekek vásárlás közben--> nem egyezik a súly).
    Nekem azért szimpatikus (a személytelensége ellenére), mert így valóban látom a termékek valós árát, amit ha a villámkezű kasszásnéni húz le, követni sem tudok...

    T.-vel közösen használtuk kétszer, de nekünk is segítség kellett, pedig tudod... :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, ha még nektek is segítség kellett... :) :) :)
    De egyébként tényleg ötletes, az árellenőrzés is jó előnye, és ha mindig kell hozzá segítség az ottani dolgozóktól, akkor talán létszámleépítés sem lesz a következménye... :)

    VálaszTörlés